Cheesecake med passionsfrukt
Vår konditor Carlos har delat med sig av en underbar påskinspirerad cheesecake med passionsfrukt som definitivt kommer att imponera på påskbuffén.
Du behöver Kakbotten 136 g digestivekex 64 g smör Fyllning 235 g vispgrädde 188 g créme fraiche 10 g gelatinblad 75 g Philadelpiaost 70 g florsocker 3 g vaniljsocker 50 g passionsfruktspuré Glaze 130 g vatten 200 g socker 200 g glukos 145 g kondenserad mjölk 9 g gelatin 216 g vit choklad gul karamellfärg - valfri mängd Chokladkross 225 g socker 110 g vatten 105 g mörk choklad | Gör så här Botten
Fyllning
Kan göras ca 2 timmar innan servering: Glaze
Chokladkross
|
TIPS! För att glasera cheesecaken - vänd upp och ner på en stor bunke med bakplåtspapper under. Sätt cheesecaken på bunken och häll över glasyren, jämna till med en platt stekspade vid behov. Vänta tills glasyren har droppat klart, lägg sedan på chokladkrosset försiktigt med handen längs sidorna. Dekorera sedan din cheesecake med påskinspirerad dekoration innan servering! |